İncecik sarılmış, bol aromalı ve efsane lezzetli bir yaprak sarma tarifiyle sofralarınıza klasik bir lezzet katmaya ne dersiniz? Kuş üzümü, baharatlar ve limonun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, özel günler ve davet sofralarının vazgeçilmezi olacak. Üstelik püf noktalarına dikkat ederek tam kıvamında yumuşacık sarmalar yapabilirsiniz!
Malzemeler:
İç Harcı için:
2 su bardağı pirinç
1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda 10 dakika bekletilmiş)
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Sarma için:
300 gr asma yaprağı (taze veya salamura)
4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon (dilimlenmiş)
Hazırlanışı:
Günlük yemeklerde pratiklik kadar lezzet de önemlidir. Özellikle baharatların sihirli...
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar...
Kahvaltılarınızı zenginleştirecek, pratik ve enfes bir lezzet arıyorsanız, cevizli kahvaltılık...
Türk mutfağının sevilen zeytinyağlılarından biri olan fasulye pilaki, hem hafif...
Etiyopya’nın geleneksel ekmeği injera, çoğunlukla teff unu ile hazırlanır. Ancak...
Orta Doğu mutfağından geleneksel bir tat olan kibbe, vegan versiyonuyla...
Orta Doğu mutfağının en ferahlatıcı ve besleyici lezzetlerinden biri olan...
Protein ve lif açısından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meze...
Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden...
Zerde tatlısı, özellikle Ramazan ayında, düğünlerde ve özel günlerde sofraları...