İncecik sarılmış, bol aromalı ve efsane lezzetli bir yaprak sarma tarifiyle sofralarınıza klasik bir lezzet katmaya ne dersiniz? Kuş üzümü, baharatlar ve limonun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, özel günler ve davet sofralarının vazgeçilmezi olacak. Üstelik püf noktalarına dikkat ederek tam kıvamında yumuşacık sarmalar yapabilirsiniz!
Malzemeler:
İç Harcı için:
2 su bardağı pirinç
1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda 10 dakika bekletilmiş)
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Sarma için:
300 gr asma yaprağı (taze veya salamura)
4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon (dilimlenmiş)
Hazırlanışı:
Aşure, sadece bir tatlı değil; birlik, paylaşım ve bereketin simgesidir....
Kaburga kemikli güveçte kuru fasulye, Türk mutfağının en sevilen geleneksel...
Kuru Börülce Çorbası, besin değeri yüksek, sağlıklı ve doyurucu bir...
Barbunya, besleyici özelliği ve sağlıklı içeriğiyle sofralarımızda sıkça yer alır....
Kara nohutlu pilav, özellikle Malatya ve çevresinde sıklıkla tercih edilen,...
Nohutlu Karnıyarık, geleneksel karnıyarık tarifine farklı bir dokunuş katmak isteyenler...
Hem besleyici hem de düşük şeker içeren bu kek, sağlıklı...
Osmanlı mutfağından günümüze gelen lezzetli bir zeytinyağlı yemektir.