Tazeliğiyle bahar sofralarına renk katan zeytinyağlı kabuklu bakla, sağlıklı ve hafif lezzetler arayanlar için harika bir alternatif! Lif ve protein açısından zengin bakla, özellikle limon ve yoğurt eşliğinde enfes bir tat sunar. Hem besleyici hem de pratik olan bu tarif, klasik zeytinyağlı yemekler arasında yerini alıyor.
Malzemeler:
500 gr taze kabuklu bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
Hazırlanışı:
Aşure, sadece bir tatlı değil; birlik, paylaşım ve bereketin simgesidir....
Kaburga kemikli güveçte kuru fasulye, Türk mutfağının en sevilen geleneksel...
Kuru Börülce Çorbası, besin değeri yüksek, sağlıklı ve doyurucu bir...
Barbunya, besleyici özelliği ve sağlıklı içeriğiyle sofralarımızda sıkça yer alır....
Kara nohutlu pilav, özellikle Malatya ve çevresinde sıklıkla tercih edilen,...
Nohutlu Karnıyarık, geleneksel karnıyarık tarifine farklı bir dokunuş katmak isteyenler...
Hem besleyici hem de düşük şeker içeren bu kek, sağlıklı...
Osmanlı mutfağından günümüze gelen lezzetli bir zeytinyağlı yemektir.