Tazeliğiyle bahar sofralarına renk katan zeytinyağlı kabuklu bakla, sağlıklı ve hafif lezzetler arayanlar için harika bir alternatif! Lif ve protein açısından zengin bakla, özellikle limon ve yoğurt eşliğinde enfes bir tat sunar. Hem besleyici hem de pratik olan bu tarif, klasik zeytinyağlı yemekler arasında yerini alıyor.
Malzemeler:
500 gr taze kabuklu bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
Hazırlanışı:
Günlük yemeklerde pratiklik kadar lezzet de önemlidir. Özellikle baharatların sihirli...
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar...
Kahvaltılarınızı zenginleştirecek, pratik ve enfes bir lezzet arıyorsanız, cevizli kahvaltılık...
Türk mutfağının sevilen zeytinyağlılarından biri olan fasulye pilaki, hem hafif...
Etiyopya’nın geleneksel ekmeği injera, çoğunlukla teff unu ile hazırlanır. Ancak...
Orta Doğu mutfağından geleneksel bir tat olan kibbe, vegan versiyonuyla...
Orta Doğu mutfağının en ferahlatıcı ve besleyici lezzetlerinden biri olan...
Protein ve lif açısından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meze...
Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden...
Zerde tatlısı, özellikle Ramazan ayında, düğünlerde ve özel günlerde sofraları...