Hem besleyici hem de nefis bir lezzet olan zeytinyağlı barbunya, sofralarınıza sağlık katıyor! Soğuk veya ılık olarak servis edebileceğiniz bu tarif, özellikle zeytinyağlı sevenler için vazgeçilmez bir alternatif. Limonla veya yanında taze ekmekle mükemmel uyum sağlar
Malzemeler:
500 gr taze barbunya (veya 2 su bardağı kuru barbunya)
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz (üzeri için)
Hazırlanışı:
Günlük yemeklerde pratiklik kadar lezzet de önemlidir. Özellikle baharatların sihirli...
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar...
Kahvaltılarınızı zenginleştirecek, pratik ve enfes bir lezzet arıyorsanız, cevizli kahvaltılık...
Türk mutfağının sevilen zeytinyağlılarından biri olan fasulye pilaki, hem hafif...
Etiyopya’nın geleneksel ekmeği injera, çoğunlukla teff unu ile hazırlanır. Ancak...
Orta Doğu mutfağından geleneksel bir tat olan kibbe, vegan versiyonuyla...
Orta Doğu mutfağının en ferahlatıcı ve besleyici lezzetlerinden biri olan...
Protein ve lif açısından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meze...
Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden...
Zerde tatlısı, özellikle Ramazan ayında, düğünlerde ve özel günlerde sofraları...