Hem besleyici hem de nefis bir lezzet olan zeytinyağlı barbunya, sofralarınıza sağlık katıyor! Soğuk veya ılık olarak servis edebileceğiniz bu tarif, özellikle zeytinyağlı sevenler için vazgeçilmez bir alternatif. Limonla veya yanında taze ekmekle mükemmel uyum sağlar
Malzemeler:
500 gr taze barbunya (veya 2 su bardağı kuru barbunya)
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz (üzeri için)
Hazırlanışı:
Aşure, sadece bir tatlı değil; birlik, paylaşım ve bereketin simgesidir....
Kaburga kemikli güveçte kuru fasulye, Türk mutfağının en sevilen geleneksel...
Kuru Börülce Çorbası, besin değeri yüksek, sağlıklı ve doyurucu bir...
Barbunya, besleyici özelliği ve sağlıklı içeriğiyle sofralarımızda sıkça yer alır....
Kara nohutlu pilav, özellikle Malatya ve çevresinde sıklıkla tercih edilen,...
Nohutlu Karnıyarık, geleneksel karnıyarık tarifine farklı bir dokunuş katmak isteyenler...
Hem besleyici hem de düşük şeker içeren bu kek, sağlıklı...
Osmanlı mutfağından günümüze gelen lezzetli bir zeytinyağlı yemektir.