Baharın taze lezzetini sofralarınıza taşıyan maş fasulye salatası, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif! Lif ve protein bakımından zengin olan maş fasulyesi, özellikle hafif ve ferah yemekler arayanlar için mükemmel bir seçenek. Yoğurt ve limon ile tatlandırarak sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz. Hem vegan hem de besleyici bir seçenek olan bu salata, sofraların yıldızı olacak!
Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
3 su bardağı su (haşlamak için)
1 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 küçük mor soğan
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
1/2 su bardağı doğranmış maydanoz
1/2 su bardağı doğranmış dereotu
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Maş fasulye salatası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Taze sebzelerle birleşen bu salata, sofranıza renk katacak. Şimdiden afiyet olsun!
Günlük yemeklerde pratiklik kadar lezzet de önemlidir. Özellikle baharatların sihirli...
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar...
Kahvaltılarınızı zenginleştirecek, pratik ve enfes bir lezzet arıyorsanız, cevizli kahvaltılık...
Türk mutfağının sevilen zeytinyağlılarından biri olan fasulye pilaki, hem hafif...
Etiyopya’nın geleneksel ekmeği injera, çoğunlukla teff unu ile hazırlanır. Ancak...
Orta Doğu mutfağından geleneksel bir tat olan kibbe, vegan versiyonuyla...
Orta Doğu mutfağının en ferahlatıcı ve besleyici lezzetlerinden biri olan...
Protein ve lif açısından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meze...
Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden...
Zerde tatlısı, özellikle Ramazan ayında, düğünlerde ve özel günlerde sofraları...