Sağlıklı atıştırmalık arayışında olanlar için mükemmel bir tarif! Rafine şeker içermeyen, keçi boynuzu unu ve tam buğday unu ile hazırlanan bu kek, hem lezzetli hem de besleyici. Zeytinyağı ve doğal tatlandırıcılarla zenginleşen bu tarif, tatlı krizlerini vicdan azabı olmadan yatıştırmak isteyenler için harika bir seçenek. Kahveyle ya da bitki çaylarıyla mükemmel uyum sağlayan bu yumuşacık keki denemeden geçmeyin!
Malzemeler:
1 su bardağı keçi boynuzu unu
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı zeytinyağı (veya tereyağı)
1/2 su bardağı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)
1 çay bardağı süt (veya bitkisel süt)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi veya fındık (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Günlük yemeklerde pratiklik kadar lezzet de önemlidir. Özellikle baharatların sihirli...
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar...
Kahvaltılarınızı zenginleştirecek, pratik ve enfes bir lezzet arıyorsanız, cevizli kahvaltılık...
Türk mutfağının sevilen zeytinyağlılarından biri olan fasulye pilaki, hem hafif...
Etiyopya’nın geleneksel ekmeği injera, çoğunlukla teff unu ile hazırlanır. Ancak...
Orta Doğu mutfağından geleneksel bir tat olan kibbe, vegan versiyonuyla...
Orta Doğu mutfağının en ferahlatıcı ve besleyici lezzetlerinden biri olan...
Protein ve lif açısından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meze...
Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden...
Zerde tatlısı, özellikle Ramazan ayında, düğünlerde ve özel günlerde sofraları...