Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan samosa, özellikle Hint ve Orta Asya mutfağında sıkça tüketilir. Çay saatlerinden davet sofralarına kadar her öğüne yakışan bu tarif, evde de kolaylıkla hazırlanabilir. İçinde kullanılan baharatlarla damaklarda iz bırakan samosa, hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir.
Malzemeler – Hamur için:
İç harç için:
Kızartmak için:
Hazırlanışı:
Afiyet Olsun!
Çıtır dış yüzeyi ve baharatlı iç dolgusu ile samosalar sofralarınıza farklı bir tat katacak. Yanında yoğurtlu bir sos veya acı chutney ile servis ederek lezzeti taçlandırabilirsiniz.
Tarifte kullandığınız baharatlar ve daha fazlası için www.aktarciniz.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar...
Kahvaltılarınızı zenginleştirecek, pratik ve enfes bir lezzet arıyorsanız, cevizli kahvaltılık...
Türk mutfağının sevilen zeytinyağlılarından biri olan fasulye pilaki, hem hafif...
Etiyopya’nın geleneksel ekmeği injera, çoğunlukla teff unu ile hazırlanır. Ancak...
Orta Doğu mutfağından geleneksel bir tat olan kibbe, vegan versiyonuyla...
Orta Doğu mutfağının en ferahlatıcı ve besleyici lezzetlerinden biri olan...
Protein ve lif açısından zengin, lezzetli ve doyurucu bir meze...
Baharatlı iç harcı ve çıtır hamuruyla dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden...
Zerde tatlısı, özellikle Ramazan ayında, düğünlerde ve özel günlerde sofraları...
Gül suyu, zarif aromasıyla tatlılara bambaşka bir lezzet katabilir. Özellikle...